2011-11-01 14:19:42• hírek • Poti Orsolya

Az etnobotanikus szerek kapcsán oszlatták el a tévhiteket

Az Országos Drogprevenciós Ügynökség a megyei központok közreműködésével idén „Hiányzó
Az Országos Drogprevenciós Ügynökség a megyei központok közreműködésével idén „Hiányzó" (Absentul) címmel szervezett kampányt, melynek keretében ismét a fiatalok figyelmét hívta fel az etnobotanikus szerek negatív hatásaira, illetve összpontosított ezek fogyasztásának megelőzésére.

Október 27-31 között lezajlott a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ egyik kampánya, melynek célja az etnobotanikus szerek hatásainak és következményeinek hiteles ismertetése volt. A központ munkatársai több mint kétszáz diáknak adtak át információkat e szerek kapcsán.

Az Országos Drogprevenciós Ügynökség a megyei központok közreműködésével idén „Hiányzó" (Absentul) címmel szervezett kampányt, melynek keretében ismét a fiatalok figyelmét hívta fel az etnobotanikus szerek negatív hatásaira, illetve  összpontosított ezek fogyasztásának megelőzésére.

Az etnobotanikus szerek körül sok mese kering, miszerint legálisak, nem okoznak függőséget stb. A Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ ezeket a tévhiteket igyekeztek a munkatársai eloszlatni, valamint arra összpontosítani, hogy kerekasztal-beszélgetések és előadások keretében hiteles és valós információkat adjanak át több mint kétszáz diáknak.

A felvilágosító kampányt az Octavian Goga Általános Iskolában, az Avram Iancu Általános Iskolában, a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégiumban, a Doamna Stanca Kollégiumban, valamint az Aradi Vasile Goldis Egyetem szatmári szociális munkás-képző karán zajlott.

A szervezők szerint a kampány sikeresnek bizonyult, ugyanis a diákok kezében valós információk vannak e szereket illetően, és ezáltal valamelyest csökken a kíváncsiságuk. A rendezvény során kiderült: a kampányban résztvevő szatmári fiatalok 5,8 százaléka fogyasztott etnobotanikus szereket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: